Известие

Collapse
No announcement yet.

Тресене на предницата при ускорение АР 159.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тресене на предницата при ускорение АР 159.

Здравейте колеги, имам Алфа Ромео 159 2.0, от както я купих има едно леко тресене. Смених гумите, регулирах предницата, но лекото тресене си остана...почти не се усеща, но само когато съм сам. Ако се качат 3-4 човека, колата тресе много силно, колкото повече товар има толкова повече се усеща. На свободна няма никакво тресене. Най-силно се усеща между 60 и 80км/ч, след това честотата на вибрациите се усилва и не се усеща толкова много. Вибрациите ги има независимо на коя скорост е колата и оборотите. Това е клип който направих, скоростта е между 60-80. https://youtu.be/NIdDy6ocQ_U

Също забелязах, че когато е студена издава странен шум от двигателя...прилича ми на ролка или ремък. Шума изчезва след 5 мин работа на двигателя. Мога да направя видео ако е нужно.

Четох във форума за подобни проблеми, карах я при един майстор и ми каза, че всичко му изглежда добре, само малко дясната полуоска му се струвала хлабава, но било нормално...

Ако някой е имал този проблем, моля да сподели от къде най-вероятно е причината.

Така, както го описваш, вероятно е заради разбито вътрешно каре на дясната полуоска.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Пробвай да правиш завой с навито до край кормило в някоя посока и слушай за странни звуци. Най вероятно вътрешно каре си заминава.

Шума от мотора е от друго вероятно.
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Така, както го описваш, вероятно е заради разбито вътрешно каре на дясната полуоска.
        Или на лявата,
        Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Предположих дясната заради мнението на майстора, който казал, че дясната полуоска била "хлабава".

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Пробвах с пълен на ляво и на дясно...няма никакво чукане, скърцане. Може ли да е нещо от скоростната кутия?

Comment

Първоначално публикувано от medion Покажи съобщение
              Пробвах с пълен на ляво и на дясно...няма никакво чукане, скърцане. Може ли да е нещо от скоростната кутия?
              Така се проверяват само външните карета, екотроник ти говори за вътрешно
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Така се проверяват само външните карета, екотроник ти говори за вътрешно
                +1
                От разбит трипод между 70-90км виждах как ми сее цялата предница.Връзката чашка трипод не трябва да има луфт,ако чука вътре е заминало едно от двете
                Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

На мен ми се получи същото нещо. Пишман майстори ме накараха да си купя гуми и да забравя проблема.
                  След смяната на гумите всичко си остана по старо му.
                  Както колегата казва ТРИПОД на дясно колело.
                  Цена от 70 до 130 лв.
                  Успех ако не е това дано средствата да не надвишават написаните по горе .
                  Alfa Romeo 159 JTDm
                  Alfa Romeo 155 TS

Comment

Иди първо да ти направят проверка на джантите да не би да имаш криви джанта/и.

Иначе в повечето случаи е това което казват колегите горе, но все пак на мен за сваляне и качване на гума с джантата и проверка на джанта за кривини ми взеха 2.50 лева на джанта с гума .

За изправяне ми казаха цена от 25 лева на джанта.Ама това беше чирака лятото(август месец -майстора на почивка), и поиска да му оставя цял ден колата.

А аз имам доверие на майстора, не на чирака.

отделно на мен ми каза, че почти нищо и няма и почти нямала никаква кривина.Това ме усъмни че иска да прибере парите докато майстора му е на почивка и да имитира дейност само.
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Джантите тресат постоянно. Ако е от карето, при освобождаване от предавка вибрацията изчезва.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

Другия вариант освен вътрешно каре,който не ти пожелавам е чашката на карето.
                        При мен симптомите бяха абсолютно същите и се оказа чашката.
                        Чакане 20 дена за доставка и около 700 лв. с подмяната.
                        159 SW 2.4 Jtdm 2007
                        156 TS 1.8 1999
                        Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
                          Другия вариант освен вътрешно каре,който не ти пожелавам е чашката на карето.
                          При мен симптомите бяха абсолютно същите и се оказа чашката.
                          Чакане 20 дена за доставка и около 700 лв. с подмяната.
                          Ако не е проблем, може ли да кажеш от къде го поръча?

Comment

Имаш ЛС!
                            159 SW 2.4 Jtdm 2007
                            156 TS 1.8 1999
                            Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Working...
                            X